وزیر ورزش و جوانان از مجتمع بندری آستارا بازدید کرد

وزیر ورزش و جوانان از زیرساخت‌ها و امکانات ایجادشده توسط بخش خصوصی در مجتمع بندری آستارا بازدید کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بندر آستارا، سید حمید سجادی، عصر امروز به همراه مدیرکل بنادر و دریانوردی استان و جمعی از مسئولان وزارتی از امکانات و زیرساخت‌های مجتمع بندری آستارا (منطقه ویژه اقتصادی) بازدید کرد.

وزیر ورزش و جوانان، با قدردانی از سرمایه‌گذاری‌های انجام‌شده توسط شرکت خدمات بندری و دریایی کاوه در بندر آستارا بر لزوم رفع موانع توسعه منطقه ویژه اقتصادی بندر آستارا توسط مسئولان عالی کشور تأکید کرد.

سجادی با بیان اینکه بندر آستارا از موقعیت استراتژیک تجاری در منطقه برخوردار است اظهار داشت: مشکلات موجود در این بندر بایستی مورد توجه ویژه دولت قرار بگیرد و در همین راستا گزارش مشکلات این بندر به سازمان مسئول گزارش و پیگیری خواهیم نمود.

به گزارش تسنیم، منطقه ویژه اقتصادی بندر آستارا نخستین بندر فعال خصوصی کشور است که توسط سرمایه‌گذار بخش خصوصی بالغ بر ۹۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در سال ۱۳۹۲ در زمینی به مساحت ۶۱ هکتار به بهره‌برداری رسیده است.

یکی از مهم‌ترین معضلات بندر آستارا عدم لایروبی حوضچه این بندر است که پس از گذشت بیش از ۱۲ سال هنوز سازمان بنادر و دریانوردی نسبت به انجام تعهدات خود در خصوص لایروبی و تحویل آن به عمق ۵/۵ متر به سرمایه‌گذار بخش خصوصی اقدامی انجام نداده است.

به گفته نماینده مردم آستارا در مجلس شورای اسلامی، یکی از دلایل عقب‌ماندگی پروژه لایروبی بندر آستارا، استفاده اداره کل بنادر و دریانوردی استان گیلان از دستگاه‌های لایروب قدیمی و مستهلک است که از توان لازم برخوردار نیستند و موجب اطاله زمان در لایروبی شده‌اند. غلامرضا مرحبا معتقد است انعقاد قراردادهای قوی با پیمانکاران مجرب و مجهز و استفاده از لایروب استاندارد می‌تواند رضایت سرمایه‌گذار این بندر و خطوط کشتیرانی‌ها را  جهت انجام فعالیت‌های بندری و دریایی جلب نماید.

هم‌اکنون ارتباط تجاری بندر آستارا با بنادر حاشیه دریای خزر از قبیل بندر باکو و هوسان در جمهوری آذربایجان، بندر آکتائو در قزاقستان، بندر ماخاچ کالا در جمهوری داغستان و آستراخان در روسیه برقرار است.

منطقه ویژه اقتصادی بندر آستارا در ساحل دریای خزر، به‌عنوان نخستین بندر بخش خصوصی کشور نزدیک‌ترین و مقرون به‌صرفه‌ترین مسیر و حلقه اتصال تجارت و ترانزیت کالا بین سه قاره آسیا، آفریقا و اروپاست.

انتهای پیام/۶۱۷